FrÄn Coachen...

Jag försöker tÀnka att jag ska skriva i sÄ Positiva banor Jag kan. Inte vrida eller vÀnda pÄ nÄgon tanke för mig sjÀlv eller nÄgon annans skull heller. KlarsprÄk nÀr det kommer till Peptalk eller ego boust för att sjÀlv kunna gÄ tillbaka och ta en update dÄ och dÄ om hur jag tÀnkte eller hur jag kÀnde för att kunna jÀmföra med just i nu nuet. Se mig runt omkring och kolla av lite vilka MÄl har jag Ästadkommit eller vill Ästadkomma eller till och med vilka Jag inte lÀngre har intresse att strÀva efter. HÄlla det simple utan syfte att underhÄlla andra individer.
Men som Allt annat i VÀrlden har ju alla framsidor Àven en baksida.
Det Àr inte Min skyldighet att Du som lÀser inte tar orden positiva eller delar alla Äsikter... Din SjÀlvbild Àr ju ditt problem, och bara Din huvevÀrk.

Ibland kĂ€nns det sjukt tungt att skriva av sig vad man kĂ€nner just nu, men Vi alla har olika sĂ€tt att ventilera pĂ„ eller söka lĂ€kning i. 
Ibland kÀnns det som att hur mÄnga rÀtt man Àn gör i Livet mot sig sjÀlv eller andra sÄ kan man ÀndÄ stöta pÄ ett hinder oprovocerat.
Det blir svĂ„rare att hantera och FörstĂ„,  för att det finns PĂ„verkan utifrĂ„n sig sjĂ€lv ,man bryr sig om, som tar energi utan att fylla pĂ„ tillbaka, som inte Ă€r elak eller Ondt syfte.... Fast som Svider till dĂ„ och dĂ„. 
Jag tror Alla mÀnniskor kÀnner den Ensamheten av att ingen FörstÄr just nu... Fast man kan ha 100 grymt bra vÀnner/familj.
Det blir Personligt... De blir nÄgot man delar med fÄtal eller kanske bara sig sjÀlv.
Och dessutom... Det finns inget som Àr sÄ jobbigt som att arbeta med sitt eget Jag, men vi gör de mer eller mindre hela tiden sÄ lÀnge vi andas.

Jag/du har tvÄ val... Man kan vÀlja att göra sig sjÀlv till ett offer och produkt av omgivningen... Eller sÄ kan man se efter vilken fot man trampa pÄ törnen med och pausa en stund för att ta bort taggen som gör ont och vandra vidare.
BalansgÄng som Àr mer eller mindre svÄr i perioder.
Samma hÄrda kalla Basic kÀnsla men med ett nytt hinder.
Om det nu Àr sÄ att man som vuxen sjÀlv vÀljer vilka Verktyg man vill ha i lÄdan, och man kan inse att man mÄste kunna vara Flexibel beroende pÄ livets faser eller förutsÀttningar.
Och om man dÄ nÄr olika punkter av Tankar som föder en handling varje gÄng en rimlig möjlighet till utveckling dyker upp sÄ ska man ju inte uppfattas av sin omgivning pÄ ett dÄligt sÀtt, men ibland kan saker framstÄ som dÄligt oavsett hur man förklarar för att man har uppnÄt olika lÄngt i Livet.

Lika Enkelt som ett rakt strĂ€ck pĂ„ vĂ€gen, men sjukt svĂ„rt att leva upp till nĂ€r man blir rĂ€dd eller kĂ€nner sig sĂ„rad. 
Att Acceptera en förĂ€ndring borde ligga i allas natur, men vart gĂ„r dĂ„ grĂ€nsen för hur mycket man ska tillĂ„ta att oförstĂ„nd fĂ„r skylla sig sjĂ€lv?! 
Att bli besviken Àr sÄ jÀkla energikrÀvande samtidigt som det Àr sjÀlvdestruktivt i grad man sjÀlv vÀljer.
Det Àr ocksÄ nyttigt för att man ska göra en förÀndring eller vÀlja en ny vÀg.
Det SvĂ„raste av Allt Ă€r nĂ€r man mĂ„ste försöka omprogramera tĂ€nkandet i sin HjĂ€rna utan att nĂ„gon gjort nĂ„got provocerande  för att den/ de helt enkelt inte hyser lika Varma kĂ€nslor tillbaka. 
Vilken vÀg man Àn provar att Inse vilket som bara Àr en Illusion eller invant drag i vardagen, sÄ finns det alltid en part som lider lite lÀngre. Och en som började kÀnna en förÀndring först.
Det finns inte rĂ€tt eller fel vĂ€g i sökandet efter ett svar sĂ„lĂ€nge man lĂ€r sig av svaret. Och ser till att vĂ€lja sjĂ€lv nĂ€r man Mentalt orkar möta sin RĂ€dsla av att bli pĂ„verkad av obestĂ€mda möten eller andra "Ödesnyck" som motarbetar ett val du antingen vill/mĂ„ste göra.
För varje gĂ„ng ett moment upprepas sĂ„ sliter lite i kanten, tills man lĂ€rt sig allt man skulle. Ju djupare rotat bandet Ă€r eller situationen , desto lĂ€ngre Tid tar de att komma vidare. 
Inre konflikt uppstÄr nÀr de fÄ mÀnniskor vi slÀpper nÀra inpÄ, gör förÀndringar för att de inte lÀngre behöver gÄ pÄ samma stig. Eller de som Àr osÀkra och skiftar fÀrg för att hitta rÀtt eller ny vÀg.
Allt pĂ„verkar ju mĂ„nga mĂ€nniskor i sĂ„ mĂ„nga fler led ju större frĂ„gestĂ€llning som dyker upp. 
I huvet eller pĂ„ ett papper kan det stakas upp jĂ€kligt enkelt, men att dra kuggarna i hjulet med sig Ă€r inte alltid lika lĂ€tt. 

Jag tĂ€nker lite sĂ„hĂ€r... Under din Livstid hinner du stöta pĂ„ massa mĂ€nniskor som Alla pĂ„ nĂ„t sĂ€tt fĂ„r plats i mĂ€nniskors OĂ€ndliga HjĂ€rtan... Ett fĂ„tal gĂ„nger under Livet stöter vi pĂ„ mĂ€nniskor som har en avgörande roll i en stor förĂ€ndring som alltid Ă€r kĂ€nslomĂ€ssigt utvecklande... Dessa mĂ€nnsikor Älskar man inte bara med HjĂ€rtat utan Ă€ven innerligt med SjĂ€len. Varje gĂ„ng man öppnar upp sig mentalt med nĂ„gon sĂ„ sĂ€tter man sig i en utat sits dĂ€r man gör sig mer SĂ„rbar samtidigt som det ger en extreme drivkraft/ glĂ€djekĂ€lla ect

"Man visar sitt Inre jag och samtidigt tillit att se sÄ svaga punkter att de enkelt kan Förgöra en"

Jag tror inte man slutar Àlska för alla "minnen" fÄr en Speciel plats... men antingen sÄ avdunstar kÀnslor och man har inte samma behov att kÀnna samhörighet... Eller sÄ fÄr man lÀra sig att leva med smÀrtan och pÄminna sig varje dag hur allt ser ut... I Hemlighet... Sant eller Falskt. Tills det bara en Dag slutar göra Ont.
För om jag bara har ett enda val varje morgon nÀr jag vaknar... " att min tröjja ska vara blÄ" ... "Till slut kan tröjjan ha vilken fÀrg som helst men jag kommer ÀndÄ tro den Àr blÄ"

SĂ„ jag drar en slutsats att om Jag tror pĂ„ att mĂ€nniskans starkaste kraft Ă€r vĂ„ra Tankar, de byggs pĂ„ intressen/njutning/lust/glĂ€dje ect som skapas av ens KĂ€nslor... DĂ„ mĂ„ste Jag ju likvĂ€l som att skapa medveten nĂ€rvaro och vĂ€nda  negativt TĂ€nkande till positivt som jag ska kunna skapa en ny verklighet och inse att nĂ„got Ă€r en Illusion... Eller?!?

Alla provar den jobbiga uppgiften att te emot Negativa eller Förkrossande resultat nu eller senare... Det som gör de Synd Ă€r att vara OförstĂ„ende pga att inte bli prioriterad som man sjĂ€lv vet man hade gett allt av... Precis som det kan vara SvĂ„rt att vara den som VĂ€ljer bort och inte vet hur man visar Empati. 
Kvittar vems val... Basic KÀnslan Àr fortfarande den samma och det ör Ok att inte FörstÄ.
I nĂ€sta led  tar man dem i tvetydiga beslut ... Olika ord kan ge 1000 skillnader pĂ„ det Egna Jaget.
SÄ hur Tungt de Àn blir mÄste man försöka se skillnaden pÄ en Fysiskattraktion och en klar KÀnsla dÀr för att kunna sÀtta det inre jaget pÄ lagning tills man lÀngtar.
Allt har Ups... Och Down... FrÄgan Àr vad man gör i Mellantiden för att stÀndigt förska hitta en trugg Punkt.




Over N Out!!









Beyond!

Tja tja Bloggish!!!
Min förra blogg var en del av mina tankar kring den utveckling som Jag... Vi... Omgivningen tillÄter oss att göra. En Resa för Varje MÄl... En Resa för varje enskild individ som med Slingrande vÀgar korsas av Nyfikenhet.
Det Ă€r Intressen och njutning som hĂ„ller allt vid Liv, drivkraftens drivkraft fylla pĂ„ för att belöna sitt Ego. DĂ€refter dela med sig av Överflöd till mĂ€nniskor som stĂ„r oss nĂ€rmst. En inbillad tanke kan tĂ€nkas men ofta  för att mata vĂ„r empati och medkĂ€nsla och för att vĂ„gskĂ„len av Samvete ska vĂ€ga sĂ„ jĂ€mt som möjligt. 

Allt har sin Tid, Allt har sin Plats. Tillsammans gör den hela VÀrlden lika Verklig som Overklig. LÀmnar klara Besked med Tydliga kryphÄl för att Aldrig stÀnga Möjligheterna för alternativa tolkningar.
Visst hade det varit Sinnesjukt mycket Enklare om hela VĂ€rlden bestod av Fakta i Svart och Vitt.
Men det hade gjort Resan lika Meningslös som FÀrdig.

Det finns en Bro mellan varje MÀnniska och resten av vÀrlden.
En bro som inte bygger pÄ sjÀlvklara medel eller verktyg.
Den kan inte heller köpas materiellt eller enbart vara en GÄva frÄn nÄgon annan. En levande del av VÄr SjÀl som krÀver Egen varsam VÄrd och stÀndigt matas med rÀtt föda för att inte lÄgan ska Slockna.
Idag glömmer man Alldeles för ofta bort all Lycka man kan sprida genom att hitta en Balans pÄ Ge och FÄ.
Lite i vardagen... Lite pÄ Fritiden... Lite OförstÄende... Eller kanske till och med Lite för Mycket.
Vad Bron bestÄr av Àr lÀtt utrÀknat Ren KÀrlek... FrÀmst till sitt BÀsta Jag.
Kan man lĂ€ra sig Älska sitt Unika Jag, sĂ„ har man Alla möjligheter i Universum att Förverkliga Ă€ven de Mest krĂ€vande Drömmar och Relationer.
Det Ă€r bara sĂ„ Synd att mĂ€nniskor har som SvĂ„rast att ge av gĂ„van Vi sĂ„ flitigt lĂ€r oss under Hela VĂ„r Livstid. 
Min Önskan inför 2015 Ă€r nog att Jag ska aldrig mer hĂ„lla tillbaka en Varm Skön KĂ€nsla eller Tanke.
Jag tÀnker inte lÄta Mig styras omkring som katten runt Het gröt.
Vem vinner nÄt alls i lÀngden pÄ det?!?
Livet Àr Skört... Vad som Helst kan hÀnda. Jag tÀnker sÄhÀr... Om Min dag i morgon plötsligt visar sig vara den Sista, skulle jag dÄ Vilja se Mina egna Flashbacks bestÄ av Allt Jag kunde sagt och gett av mig sjÀlv... eller skulle den bestÄ av smÄ filmer av Mina nÀra, deras reaktion nÀr dem fÄr höra eller kÀnna All VÀrme och KÀrlek jag kunde ha gett?!?

✹💖 SweeT DreamS 💖✹








RSS 2.0